Thema’s

© M. Tijburg / Unicorn 2019

Unicorn Ierse thema avond

Op deze Ierse avond speelt UNICORN louter Keltische muziek. Alle muzikale richtingen in de Ierse muziek komen aan bod zowel de bekende kroegenliederen, alsmede de opzwepende jigs en reels alsmede ballades die verhalen over de geschiedenis van Ierland. Tegen meerprijs (en onder voorbehoud) is ook een dansact met 2 , 3 of 4 danseressen te boeken.
Hoewel UNICORN een zeer breed georienteerde kwaliteitsband is die in haar voorstelling/optreden graag alle door haar gespeelde stijlen ten gehore brengt , is het ook eventueel mogelijk UNICORN voor een bepaald thema , desgewenst aangevuld met extra acts, te boeken. Informeert U vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden en de kosten . De mogelijkheden die de band UNICORN zelf al reeds aan U kan bieden zijn talrijk, waardoor onze band in velerlei situaties ingepast kan worden in een programma of gelegenheid/festiviteit. Wij laten U tijdens onze optredens dan ook het liefst onze veelzijdigheid horen. Tijdens onze optredens passeren, aangaande de muziekstijlen die gespeeld worden, vele landen de revue. Echter het accent ligt op de Keltische muziek, maar ook bluegrass, klezmer muziek,maritieme liederen en overige folk muziek worden door ons gespeeld en zelfs af en toe een pop nummer schuwen wij niet ......
Swingfolkband UNICORN
Volgende pagina Volgende pagina vorige pagina vorige pagina

Fairs en Festivals

Unicorn is een graag geziene folkband op nationale en internationale folkfestivals en maritieme festivals. Inmiddels hebben zij al veel gespeeld op grote festivals in Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, Polen en natuurlijk Nederland. Unicorn valt op deze festivals op door de hoge kwaliteit en geheel eigen sound. Deze sound komt door de prachtige meerstemmige zang, klasse viool- en gitaarspel, en de bijzondere accordeon van Martien (hij kan hiermee ook contabas, banjo en andere instrumenten spelen. Ook speelt Unicorn de laatste jaren veel op fairs. Fair organisatoren en bezoekers zijn vaak erg te spreken over Unicorn omdat het bijzonder mooie muziek betreft, die erg toegangelijk is, maar niet opdringerig en vaak heel vrolijk. Bezoekers kennen de Ierse stijl vaak niet en zijn dan heel aangenaam verrast. Zij zeggen vaak dat onze muziek erg goed past op een fair en erg sfeerverhogend is.
Meer informatie Meer informatie Verder: Maritieme feesten; Just the Two (Three) of Us voor Ouderen centra Concerten(kerk tot theater) Bij een concert neemt Unicorn je mee in de Folk- en Keltische sferen. Bezoekers zeggen vaak ''dat ze zich even in Ierland of Schotland voelen''. Gevoelige verhalende ballades worden afgewisseld met swingende dansmuziek en vrolijke songs. De achtergrond van de songs wordt doorgaans vooraf toegelicht. De doorgewinterde muzikanten John (zang en gitaar), Martien (accordeon), Erna en Martine (viool), Betty en Jolanda (zang en percussie) nemen je met gemak mee door allerlei verschillende emoties en muziekstijlen. Variatie is een grote kracht van Unicorn; ook uitstapjes naar andere folkstijlen zoals Jiddische muziek en Bluegrass worden niet geschuwd. De concerten vinden vaak plaats in kerkjes, theaters en buurthuizen. Op onze Home- /welkompagina ziet u een recensie van een Unicorn concert.