WEB-DESIGN : MARTIEN TIJBURG / 2013
 

Martine :

Martine heeft Conservatorium Viool en Muziek Registratie (klassieke opname-techniek) in Den Haag gestudeerd waarvoor zij in resp. 1986 en 1989 afgestudeerd is. Sindsdien heeft zij veel werkervaring opgedaan in beide vakgebieden
Na de afronding van haar studie viool op het conservatorium heeft zij ontdekt hoe heerlijk het is om zonder noten vrij te improviseren op allerlei muziekstijlen.
Sindsdien heeft ze met veel plezier dit talent ontwikkeld en tot haar specialiteit gemaakt hetgeen een prettig aspect is in een voortdurend improviserende band (zoals UNICORN is).
Deze combinatie van "conservatorium geschoolde techniek" en "improvisatie vermogen" leidt tot een voor de folk muziek optimale mix waarin spontaan de mooiste arrangementen ontstaan in levendige wisselwerking tussen de andere musici van Unicorn.

Bij UNICORN voelt zij zich thuis omdat de bandleden allemaal gepassioneerde muzikanten zijn die met hart en ziel muziek maken.

In 1995 kwam zij in contact met “dolfijnen”muziek, gemaakt door iemand die gezwommen heeft met dolfijnen in de oceaan. Door hierbij te spelen kreeg zij voor het eerst het gevoel thuis te komen in zichzelf. Een enorm gevoel van ontspanning en bestemming kwam over haar terwijl zij speelde en dit gevoel heeft haar sindsdien niet meer verlaten... Hierdoor durfde zij zich steeds meer te uiten en kon zij dit gevoel in steeds meer muziekstijlen beleven.
Sindsdien begon zij daarom meer haar hart en intuïtie te volgen, hetgeen haar nu uiteindelijk ook naar UNICORN geleidt heeft..

Dankzij levendige innerlijke ervaringen ontdekte zij de helende kracht en diepere betekenis van muziek en natuur.
In de behoefte dit tot uitdrukking te brengen en daardoor toegankelijk te maken voor een groter publiek ontstond zo de bijzondere natuurvoorstelling “Living Water” waarbij muziek in allerlei stijlen prachtige natuurbeelden tot leven brengt, aangevuld met inspirerende teksten... Uitgevoerd door 9 musici waaronder de leden van Unicorn!
Daarnaast treedt zij op in de Bach Cantate-serie in Bergen, speelt zij jaarlijks “Erbarme Dich” in een mini Mattheus Passie en biedt zij samen met haar zus op piano een bijzonder klassiek concert-programma aan.
Martine deelt haar rol in UNICORN met collega violiste Erna Sommer.

Beide violistes zijn tegelijkertijd door/bij UNICORN ingewerkt en doen in kwaliteit niet voor elkaar onder (zie hiervoor ook de biografie van Erna ).
Indien het beschikbare budget dit toe laat is het mogelijk Martine en Erna tegelijk aan het werk te zien!

Beide violisten vinden zingen ook leuk, hetgeen de meerstemmigheid in de band ook ten goede komt.

Karin Bakker (8,5 jaar ervaring als violiste bij Unicorn) en Inez Adema (violiste van het eerste uur) staan stand-by om indien nodig te vervangen zodat u altijd een geïnspireerd en prachtig optreden van Unicorn kunt verwachten!

.