WEB-DESIGN : MARTIEN TIJBURG / 2013
 

Martien :

Martien werd als het ware geboren met een accordeon in zijn handen.
Hij is een all round duizendpoot op de accordeon en heeft een geheel eigen kenmerkende speelstijl (auto didact) .
De folk muziek spreekt hem het meest aan met als specifieke voorkeur de Klezmer muziek.
Hij speelt al jaren in diverse formaties, Knapzak, Van Liefde en Gein en Souza (met John erbij) .
Deze laatst genoemde formaties zijn inmiddels ter ziele en zodoende werd in 1996 de aandacht gericht op een nieuwe uitdaging (UNICORN) .
Hij is diverse malen als gastspeler ingezet bij het inspelen van diverse cd's en wordt gewaardeerd om zijn creatieve en geheel eigen flexibele stijl van spelen en is daardoor een belangrijke schakel in het kenmerkende UNICORN groepsgeluid..
Daarnaast speelt hij nog, al vanaf de oprichting, bij het zeemanskoor “de Compagniezangers” uit Medemblik .
Tenslotte is hij , vanwege zijn grote improvisatie vermogen, een regelmatig gevraagde inval accordeonist bij diverse zeemanskoren.


Wat zijn oren horen, kunnen zijn handen spelen.

Ook heeft hij alle zorgen op zich genomen voor het perfecte geluid van de eigen geluidsinstallatie, waarvan het volume aangepast kan worden tot elk gewenst geluidsniveau (dus nooit te hard!). Een optreden valt of staat immers bij een goede geluidsweergave.


Tenslotte is hij met John de stuwende kracht achter UNICORN en neemt hij, samen met John, het merendeel van de boekingsafhandelingen inclusief de financiele afhandeling voor zijn rekening en de nodige P.R. activiteiten (website, posters, folders, wervende correspondentie, persberichten, enz, enz).