WEB-DESIGN : MARTIEN TIJBURG / 2013
 

Jolanda :

Jolanda was als kind altijd al aan het zingen.
Op haar 16e jaar ontdekte zij de gitaar en heeft zij zich bekwaamd in het spelen daarvan zodat zij zichzelf al zingend op gitaar kon begeleiden. Haar voorbeelden in die periode waren o.a. Joni Mitchell, Kate Bush, Tori Amos.
Op haar 19e levensjaar deed zij voor de lol auditie op het conservatorium en werd prompt daarvoor aangenomen.
Als studie opdracht heeft zij een Kate Bush musical geschreven en geregisseerd.

Haar interesse in Ierland en de folkmuziek is verder ontwikkeld doordat zij na haar conservatorium studie een grote reis door Ierland heeft gemaakt.

Zij werd zo verliefd op Ierland dat zij een jaar later besloot in Ierland te gaan wonen, werken en vooral muziek te gaan maken.
In Ierland heeft zij samen met een aantal bevriende muzikanten een cd gemaakt met louter Ierse muziek/songs.Zij heeft uiteindelijk 2 jaar in Ierland gewoond en gewerkt.

Na haar terugkeer in Nederland heeft zij zich gestort in vele stijlen muziek.
Zij heeft in die tijd ook veel opgetreden met allerlei bands , zowel pop- als jazz bands , maar natuurlijk ook Ierse bands.


De meest recente jaren heeft zij zich vooral toegelegd op het schrijven en opnemen van eigen muziek.

Haar contacten met UNICORN dateren al van 2006.
Wij waren destijds op zoek naar een nieuwe zangeres voor UNICORN en waren "via via" aan haar adres gekomen.
Helaas voor ons speelde zij destijds al in een professionele pop-band en vond zij het niet juist, en dat siert haar, om deze band voor UNICORN te verruilen.

Echter de contacten met Jolanda bleven, ook omdat wij haar een zeer vriendelijk en aardig persoon vonden: zij werd daarom later onze invalzangeres.

Het heeft allemaal zo moeten zijn : inmiddels zong Jolanda niet meer in de band van destijds en moest onze toenmalige zangeres het in 2008 vanwege haar gezondheid wat rustiger aan doen.
Dit was de gelegenheid om Jolanda ook als vaste leadzangeres bij onze band te vragen en de helft van de optredens te laten doen (om en om) .
De normale standaard optredende bezetting van UNICORN bleef dus uit 4 personen bestaan.

Onze toenmalige tweede lead-zangeres heeft per september 2010 wegens gezondheidsredenen de band verlaten en is opgevolgd door eveneens een top-zangeres genaamd Betty Borstlap. De stemmen en karakters van Betty en Jolanda harmonieren prachtig met elkaar hetgeen een incidenteel gezamenlijk optreden tot een nog spectaculairdere gebeurtenis zal maken.
Jolanda heeft een prachtige heldere stem en is een zeer aangename persoonlijkheid. In haar spontaniteit en liefde voor mensen betrekt zij het publiek in grote mate bij haar songs zonder daarbij opdringerig te zijn. Een feest om mee te maken.

Wij voelen ons rijk !
Geniet u met ons mee ?