WEB-DESIGN : MARTIEN TIJBURG / 2013
 

John :

John is een fenomenaal gitarist die dat in het verre folk-verleden ook bewezen heeft.

Met de Engelsman Piers Hayman vormde hij een succesvol duo in de jaren 70/80. Zij hebben drie langspeelplaten op hun naam staan. Hij is de koning van de ballades, maar kwam tot de ontdekking dat zijn stem ook zeer geschikt is voor bluegrass.
En niet te vergeten, zijn humoristische aankondigingen verhogen de sfeer aanzienlijk.
Daarnaast heeft John zich in korte tijd het bespelen van een blue-grass banjo eigen gemaakt. Echter hij is gitarist in hart en nieren en laat de banjo dus vaak over aan Martien (op de synthesizer).

Onlangs heeft John ook het schrijven van nieuwe nummers weer ter hand genomen zodat UNICORN kan beschikken over prachtige nieuwe en unieke ballads.

Het fijnzinnige tokkel gitaarspel van John is tot nog toe ongeevenaard in de Nederlandse folk scene en leveren een aanzienlijke en wezenlijke bijdrage aan de door UNICORN gemaakte arrangementen van vooral de ballades. Een lust voor het oor !

Tenslotte vormt hij samen met Martien "de stuwende krachten" en "solide basis" bij het succes van UNICORN.John in actie (alleen gitaar, zang) zie http://www.youtube.com/watch?v=LxUrRMYUwFo