WEB-DESIGN : MARTIEN TIJBURG / 2013
 

Erna :

Erna speelt sinds haar 11de levensjaar de viool en heeft sindsdien veel bijgeleerd.
Zij heeft aan het conservatorium te Alkmaar viool gestudeerd en is , nadat zij afgestudeerd was,
bij Joop van de Ende aan- en in de (orkest) bak gegaan . Zij heeft bij heel veel musicals gespeeld en kende uit die tijd (en ook al van eerder) onze vroegere vaste violiste Karin Bakker.
Daarna heeft zij in 1996 haar koers enigszins verzet en is gaan spelen bij het Noord Nederlands Orkest, (het symfonie orkest voor Groningen, Friesland en Drenthe), waar zij de 1e violiste is.
Zij houdt ook erg van het spelen van Bach cantates (o.a. vaak in de Koogerkerk in Zd Scharwoude) waar zij onze andere violiste Martine Nijenhuis van kent.
Haar speelstijl kenmerkt zich o.a. door een opvallend prachtige volle en krachtige vullende toon die zij uit haar viool weet te halen en een onberispelijke techniek.
Een genot om naar te luisteren !

Erna zegt zelf over UNICORN : "ik heb veel plezier in het spelen met Unicorn ,met hele goeie collega-muzikanten ! en voor mij een nieuw genre waar een andere manier van muziek maken gevraagd wordt, plezierig en ontspannen".

Wij als collega muzikanten kunnen daar aan toe voegen dat Erna's bescheiden opstelling, bijzonder plezierig karakter, inspirerend plezier in het spelen, hetgeen goed aansluit op de karakters en ideeen van de overige bandleden, naast een prachtige viool klank veel bijdraagt aan het plezier en de ontspanning bij de band UNICORN.

Kortom : allemaal toppertjes !!


Onze andere violiste Martine en Erna zijn tegelijkertijd door/bij UNICORN ingewerkt en doen in kwaliteit niet voor elkaar onder (zie hiervoor ook de biografie van Martine ). Hierdoor ontstaat ook de mogelijkheid af en toe optredentjes met 2 violisten (of 2 zangeressen) te doen, indien het beschikbare budget dit toe laat.

Beide violisten vinden zingen ook leuk, hetgeen de meerstemmigheid in de band ook ten goede komt.

Mocht het toch nog eens voorkomen dat beide violistes niet beschikbaar zijn, dan hebben wij altijd "onze" Karin Bakker (8 1/2 jaar bij UNICORN gespeeld) nog en Inez Adema (violiste van het eerste uur).