Sinds enige jaren geeft zij zangles aan huis, na geruime tijd te hebben les gegeven aan een privémuziekschool in Zeist.
Zij doet aan (zen) meditatie, inmiddels 15 jaar, en treed daardoor mensen open en intuïtief, vanuit een ’’niet weten” tegemoet , wat het contact fris en boeiend houdt.

Betty had al eens de gedachte gehad om bij een Ierse band te willen gaan zingen, omdat zij de muziek heel mooi vindt en daar affiniteit mee heeft.

WEB-DESIGN : MARTIEN TIJBURG / 2013
 

Betty Borstlap:

Betty heeft lichte muziek (jazz) gestudeerd aan het conservatorium te Den Haag bij Rachel Gould. Daarnaast heeft zij klassieke zang gestudeerd bij Renate Arends, Lodewijk Meeuwse, en Jan van Zelm.
Momenteel neemt zij nog steeds zo nu en dan zangles bij Eurudike De Beul, een zangpedagoge/zangeres uit Sint-Niclaas (België).
Zij heeft in het verleden een Braziliaanse band geleid, in verschillende jazzformaties gezongen, en ook kamerconcerten gegeven.
De laatste jaren zingt zij veel wereldmuziek op hoog niveau, van Soefi- tot Joods/Sefardische liederen, van Afrikaans tot Fins en alles wat daar tussenin zit.
Dit deed zij tot voor kort bij de zevenkoppige vrouwen a capella groep LeLeMam welke zichzelf begeleiden met eenvoudige percussie instrumenten.


Zij is ook diverse keren in Ierland op vakantie geweest en heeft zelfs een uit Ierland meegebrachte hond geadopteerd.

Toen UNICORN haar pad kruiste was het ,zoals zij zelf schrijft , "like a dream coming true" .

UNICORN is voor haar een nieuwe uitdaging vallend in het wereldmuziek kader en zij beleeft veel plezier aan de samenwerking in UNICORN.
Wij als overige UNICORN bandleden zijn dan ook heel blij met haar komst en er is een goede "klik" .
De reakties tijdens de optredens op haar prachtige volle en warme mezzo sopraan stem zijn alleen nog maar "lovend" geweest.
Wederom een zangeres van grote klasse met een warme persoonlijkheid en een waardige opvolger van onze vorige zangeres (sinds oktober 2010).