WEB-DESIGN : MARTIEN TIJBURG / 2013
 

Hoe is het gekomen

Het idee om Unicorn op te richten kwam van Martien Tijburg en John Kuiper.
In september 1996 was de groep UNICORN van het eerste uur een feit .
Een violiste (Inez Adema) en een zangeres waren gevonden
Sindsdien heeft de groep door de jaren heen enkele bezettingsveranderingen gehad , vooral tengevolge van situaties in de prive sfeer waardoor een volwaardige bijdrage door de betreffende groepsleden aan de band leveren niet meer mogelijk bleek.

De oprichters van de band (gitarist John Kuiper en accordeonist Martien Tijburg) hebben er echter altijd voor gezorgd, enerzijds door hun eigen speelwijze en anderzijds door de keuze van goede opvolgers, dat de kenmerkende sound van UNICORN gehandhaafd bleef en het repertoire in dezelfde stijl werd uitgebreid en verbeterd.

UNICORN staat voor kwaliteit, dus wij wilden deze kwaliteit ook in de respectievelijke opvolgers van de vertrokken groepsleden hervinden. Hierin zijn wij zeer zeker geslaagd en is UNICORN heden ten dage uitgegroeid tot een zeer veelzijdige band van formaat met een hoog kwaliteitsniveau (zowel instrumentaal als zangtechnisch) welke een graag geziene gast is op allerlei soortige muzikale evenementen..

Onze conservatorium geschoolde violistes , Erna Sommer en Martine Nijenhuis, zijn virtuoos op de viool en brengen een enorme energie in de band. Unicorn treedt altijd met 1 violiste op (dus bij toerbeurt) maar beide violistes doen niet voor elkaar onder. Mochten beiden onverhoopt ziek zijn of verhinderd, dan kunnen wij ook altijd nog een beroep doen op onze vroegere violistes Karin Bakker en Inez Adema waar UNICORN nog steeds een hechte band mee onderhoudt.
Daardoor is er een blijvend sterke en stabiele instrumentale basis in de band.

Ook aangaande de zangeressen verkeert UNICORN in een luxe positie omdat wij over 2 conservatorium geschoolde zangeressen beschikken wiens stemmen en klankkleur prachtig harmonieren.
Maar ook hier geldt dat Unicorn in principe met 1 zangeres optreedt, tenzij er expliciet om 2 zangeressen gevraagd wordt.
Van alle zangeressen die in UNICORN zingen of hebben gezongen kan gezegd worden dat zij "klasse" hebben en een vocale prestatie van formaat leveren, ieder op haar eigen wijze.
Zodoende heeft UNICORN al jaren de naam een band te zijn die ook vocaal kwaliteit levert.

UNICORN heeft nu een vaste bezetting van 2 violistes (Martine en Erna), 2 lead zangeressen (Jolanda en Betty), een zanger/gitarist (John) en een accordeonist (Martien), maar zal voornamelijk in een vierpersoonsformatie optreden.

Vaste basis vormen de zanger/gitarist John Kuiper en accordeonist Martien Tijburg aangevuld met de ene keer leadzangeres Jolanda , de andere keer met leadzangeres Betty.; de ene keer met violiste Martine , de andere keer met violiste Erna.
In zeer speciale gevallen bestaat de mogelijkheid om met 2 zangeressen gezamenlijk aan te treden en/of 2 violistes. Voor geluidsfragment en/of video fragmenten kunt u de betreffende tabbladen aanklikken

Unicorn blijft verrassen !!

Mocht u geinteresseerd zijn in een avondvullende Ierse Riverdance dansshow met muziek van UNICORN en hoog niveau Ierse dans , kijkt u dan ook eens op onze "thema" pagina.